fbpx

Dette bør du tenke på
før fotograferingen

KLÆR OG FARGER

«Hjelp! Jeg har ikke noe å ha på meg!»

Hørt det før? Klesstilen vår er personlig, og dette skal vi ta høyde for også til fotograferingen.

Denne guiden er ment å hjelpe deg med å planlegge fotograferingen, så du kan senke skuldrene, nyte opplevelsen og få det aller beste ut av bildene dine.

Det er absolutt ikke nødvendig å løpe til klesbutikker for å kjøpe deg en helt ny garderobe! (Vel, med mindre du trenger en unnskyldning til å gjøre akkurat det – da gir jeg deg tillatelse til å gjøre nøyaktig det du vil ;-D) Det er likevel smart å legge litt tid og energi i å finne ut hvilke klær som ikke bare fungerer på bilder, men som også sørger for at du føler deg mer vel i en situasjon som kanskje ikke føles så veldig naturlig.

Farger spiller gjerne en større rolle i det ferdige produktet enn man er klar over. Ofte går vi for det som er trygt, og kjører på med sort eller hvitt. I og for seg ikke noe problem, men dersom du har noen farger du liker bedre enn andre, er det gøy å kunne bruke det som en måte å få frem personligheten din. I tillegg er både hudtoner, øyefarger og fargenyanser på håret mye mer tiltalende dersom du bruker farger som du vet kler deg. Så lenge det er farger du trives med, så er egentlig det meste lov 😉 Når det er sagt er det likevel noen ting jeg vil at du skal tenke på:

Duse farger i harmoni er veldig komfortabelt for øyet når man ser på bildene. Jordfarger passer spesielt godt når det er mange mennesker på bildet, for eksempel beige, marineblått, kremhvitt, aprikos, brunt og lyseblått. 

Sterke farger er gøy! De bidrar til mye energi i bildet, og det er til å bli så glad av! Dersom dette er din foretrukne stil, anbefaler jeg å unngå mye mønstre i tillegg, det tar bort mye av fokuset, som tross alt skal være deg!

Du kan fint kjøre et mer nøytralt løp i klesveien, og likevel få et splæsh av farger!! Jeg har mange (og fargerike!!) bakgrunner du også kan benytte deg

Unngå klær med smale striper eller små ruter, tekst eller logoer, neonfarger og psykedeliske mønstre! Stryk det som må strykes, og unngå å pakke klærne i plastpose hvis du skal ha med litt mer av garderoben.

s

Sjekk passformen på klærne før du pakker de med deg. For store og for små klær vises godt på bilder, i tillegg bidrar de til at vi føler oss enda mer ukomfortable i situasjonen

Velg klær du trives med, både når det gjelder passform, stil og farger. Vær likevel oppmerksom på trender som har en tendens til å gå over ganske fort. Husk at bildene skal følge deg resten av livet, så gjerne gå for noe klassisk og rent. 

VELVÆRE

Negler er svært ofte oversett når man «prepper» til fotografering, men noe som blir lagt merke til hvis de ikke er stelt (og ja – dette gjelder dere karer også ;-D). Dersom neglene er flisete, smør neglebåndene enten med en god olje eller fuktighetskrem. Du kan bruke neglelakk med farger, men blank neglelakk er ofte det beste. Det viktigste er uansett at neglelakken sitter fint og ikke har begynt å flises opp.

 

Uansett når på året vi er, så trenger huden vår ekstra oppmerksomhet. Sørg derfor for å smøre både ansikt, armer og hender i deilig, velluktende og fuktighetsgivende kremer (velluktende har ikke noe å si for fotograferingen, det er for deg selv ;-D) 

 

HÅR, MAKE UP OG SKJEGGVEKST

Du trenger ikke løpe til frisøren for å klippe deg eller endre frisyren til fotograferingen (med mindre du tenker at det uansett er på tide ;-D), men bruk litt ekstra tid til å stelle deg, vær god og raus med tiden, og gjør dette til en fin opplevelse helt fra det øyeblikket du slår opp øynene på morgenen 😉

Og en ting til; dersom du har en fotografering på sommeren (eller påske for den del!), og du har fått nyte deilige, late og solrike dager, vær oppmerksom på at solbrille- eller bikini-skille må dekkes til (enten med sminke eller med klær).

Bruker du briller må du sjekke at disse er godt rengjort og ikke har fingermerker, støv og annet på glassene.

Til dere karer: Har du skjegg eller bart er det en fordel om du trimmer veksten før du kommer (gjelder også nesehår ;-D). Sjekk at alt er «ryddig» og gjerne kontrollsjekk at det ikke er matrester som sitter igjen (jeg beklager å være så direkte, men dette skjer oftere enn man skulle tro, så da er det greit å være tydelig på det ;-D)

UTEN MAT OG DRIKKE

Et stabilt blodsukker er med på å gi en bedre og mer positiv opplevelse gjennom fotograferingen. Sørg for at du har fått i deg noe næringsrikt og mettende i forkant, så sikrer vi at både energi og humør holder seg stabilt gjennom hele seansen. Det er også viktig å få i seg nok vann, ikke bare på selve dagen, men også i dagene i forkant. Hodepine og slapphet er kjipe konsekvenser av dehydrering, og det er aldri gøy å skulle bli fotografert når man ikke føler seg vel. 

 

Hvis du synes dette var mye å tenke på, så har du helt rett i det 😉 Ha likevel i mente at resultatet ofte blir utifra forberedelsene du har gjort. Misforstå meg rett – du MÅ ikke gjøre alt dette for at bildene skal bli bra. Men disse tingene vil ofte påvirke hvordan du FØLER deg underveis i fotograferingen, og det er DET denne oversikten er ment til å hjelpe deg med.

Jeg håper alle forberedelsene nå har falt på plass, og skulle det fortsatt være noe du lurer på, så må du ikke nøle med å ta kontakt! 

MONA HAUGLID FOTO

Langbryggen 1

4841 Arendal

41024332

hei@monahauglid.no

fb/insta: monahauglidfoto