fbpx

PROSJEKTER

18. oktober er årets TV-aksjon. Mottaker er WWF Norge, og temaet er «Plast i havet». Jeg har alltid undret meg over hva som må til for at mennesker skal forstå konsekvensene av det de gjør, og jeg lurer på om de faktisk må oppleve det selv for å forstå hvor ille det er.

I en fotoserie har jeg derfor forsøkt å skildre hvordan jeg tror det ville ha vært for mennesker å leve under samme forhold som dyrene i havet.

Inspirert av et maleri jeg så i fjor av den fantastiske kunstneren @artbyfaa, kom ideene som perler på en snor. En stor takk til @vaarestrender og @havforskningen som bidro med rekvisitter. Og jeg er så takknemlig for alle «modellene» som, egentlig uten å vite hva de gikk med på, stilte opp og godtok illeluktende taurester, klissete plastposer og til tider svært begrensede pustemuligheter. Alt for å få frem budskapet. Som flere av de påpekte; vi kan gå bort fra dette når vi er ferdige med fotograferingen. Det kan ikke dyrene.

Sjekk også ut maleriet «Plastic Breakthrough» av Frøydis Aarseth – allerede et prisvinnende kunstverk (Fashion Week San Diego Award), så naturtro og fantastisk at man nesten tror det er et fotografi! https://www.artbyfaa.com/

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.