fbpx
GRATULERER!
Du er ett steg nærmere flotte, fine og verdifulle bilder av deg og din familie!

I mange år har det å gå til fotografen vært en høytidelig affære; man planlegger, pynter seg og gru/gleder seg til selve fotograferingen! Og mange tenker nok at den tid er forbi nå som vi har så gode mobiltelefoner og digitale kameraer, men jeg vil påstå at det fortsatt er på akkurat samme måten. Å få tatt profesjonelle bilder vil være noe helt annet enn hverdagsøyeblikk man knipser i forbifarten, og det er naturlig at også rammen rundt dette blir noe annet enn vi er vant til. (Og misforstå meg rett: det er utrolig viktig å ta hverdagsbilder også! Dokumentasjonen opp gjennom årene vil få en uendelig verdi etterhvert som vi blir eldre!)

For å skape de beste forutsetningene for en god opplevelse og ikke minst bilder du blir stolt av, er det naturlig at også forberedelsene er gjennomtenkte og planlagte. Jeg har derfor laget denne oversikten som tar deg gjennom prosessen, hva du trenger å være oppmerksom på, og ikke minst hva som av erfaring gir både mestring og forventning allerede før fotograferingen finner sted! Jeg kan allerede nå si at det kommer til å bli en del informasjon, så hent deg en kopp kaffe, sleng beina på bordet og ta deg tid til å gå ordentlig gjennom denne oversikten!

ALT DU TRENGER Å VITE

– før, under og etter fotograferingen

STEG 1: BOOK TID

Hvis du ikke har gjort det enda, anbefaler jeg å booke tid via hjemmesiden min. Her finner du en oversikt over alle ledige tidspunkter i ukedagene. Dersom helger er eneste alternativ for deg, send meg en epost, så skal jeg gjøre så godt jeg kan for å ordne plass i kalenderen (NB.: kr 600,- ekstra for lørdag/søndag).

Når bookingen din er mottatt får du tilsendt en epost med en bekreftelse, og link til en digital kontrakt (signering online). Denne tar for seg blant annet hva som er inkludert i bestillingen, og kontrakten må signeres før dere kommer i studio/på location for fotograferingen. I tillegg sendes det ut en faktura på kr 1790,- som gjelder selve fotograferingen når du booker tid.

Planlegger du å bruke bildene som gaver (mors- og farsdag, jule- og bursdagsgaver), er det viktig at du bestiller i god tid i forveien. Skulle du mot formodning være litt på etterskudd (det er vanligere enn du tror ;-D), gi meg en lyd om dette når du booker.

Så snart bookingen din er registrert og bekreftet, sender jeg en gjennomgående oversikt som gir deg tips, triks og ting å tenke på når du skal forberede fotograferingen. Den dekker alt fra hva slags klær dere bør velge, til strategier som kan forberede også barna på det vi skal gjøre. Skulle det være sånn at du fortsatt har noen spørsmål etter å ha gått igjennom oversikten, tar jeg gjerne en prat digitalt så vi får avklart så mye som mulig. Det viktigste for meg er at du får senket skuldrene og kan glede deg til det vi skal finne på i studio med store og små.

 

 

AVBESTILLING/FLYTTING AV AVTALER

Sykdom er noe ingen av oss er beskyttet mot, og jeg ønsker å være så fleksibel som mulig når basseluskene har gjort sitt inntog. Det er derfor mulig å flytte bookingen til et annet tidspunkt dersom noen skulle bli syke. Merk at dersom dere ønsker å avbestille fotograferingen, må dette gjøres minimum 24 timer i forkant. Dersom fakturaen er betalt, vil beløpet bli tilbakebetalt, medmindre kanselleringen gjøres mindre enn 24 timer før avtalen.

STEG 2: SELVE FOTOGRAFERINGEN

Så kommer dagen du har gledet deg til! Det er viktig å unngå stress når dere kommer, så jeg setter av godt med tid til at alle skal falle til ro og bli trygge i studio. Noen barn synes det er skummelt med alt som skjer i studio, mens andre igjen fascineres veldig av alt som finnes der. Uansett er det viktig at ting skjer på barnas premisser, så hvis de trenger litt tid på å bli varm i trøya, så er tiden ganske raus for at nettopp det skal falle på plass.

VIKTIG! Uansett om det er familiefotografering eller rene barneportretter, er det bare én fotograf i rommet 😉 Det vil si at det er min oppgave å sørge for god stemning, og at jeg får den oppmerksomheten som skal til for å få gode bilder. Det er helt naturlig at foreldre prøver å få barna til å se i kamera, til å sitte pent og til å smile. På familiebilder ender vi som regel opp med at barna ser fantastiske ut, mens foreldrene er midt i en grimase, ser ned på barna eller på annet vis ikke ser helt kloke ut! Det beste er at alle konsentrerer seg om seg selv, og så er det min jobb å sørge for at alle ser rett i kamera (hvis det er det vi ønsker ;-D) Det samme gjelder rene barneportretter; når barna får ordrer fra flere hold, blir de superforvirret! (Jeg vet at jeg i hvertfall blir det). Også her er det viktig at de voksne forholder seg helt rolig og bare observerer, og hvis jeg trenger noe assistanse, ber jeg heller direkte om det.

STEG 3: NÅ KOMMER MOROA!

Et par uker etter fotograferingen får du tilsendt en epost med link til et slideshow som inkluderer de beste bildene ferdig redigerte. Dette slideshowet er tilgjengelig i 48 timer fra du åpner det første gang, og du kan se på det så mange ganger du vil, dele linken med resten av familien og bare nyte atmosfæren og de flotte bildene av gjengen din!

I løpet av disse 48 timene har du også anledning til å bestemme deg for hvilken bildepakke du vil gå for. Når valget er tatt, går du inn i nettbutikken av bestiller den gjeldende pakken. Da har du 30 dager der du kan velge ut bildene du vil kjøpe, pluss benytte deg av gavekortet som er inkludert i pakken, som gir deg rabatt på printprodukter. (Og ingen grunn til panikk; hvis du bestiller bronse- eller sølvpakken, og så angrer og vil ha en større pakke, kan du alltid oppgradere til Gullpakken og sikre deg alle bildene i galleriet, pluss slideshow og enda større printgavekort).

Hva du gjør med bildene i etterkant er kanskje det viktigste elementet å vurdere når du planlegger fotograferingen, men det er også den delen som oftest blir tilsidesatt. All den tiden og energien du har lagt ned for å få til fotograferingen, fortjener et bedre resultat enn at bildene blir liggende på en harddisk et sted, eller bare tar rom på mobilen din (ikke misforstå – det er helt naturlig å ha bildene der også ;-D)

Jeg synes det er helt naturlig å inkludere digitale filer i en bildepakke i disse dager, men det er også en kjennsgjerning at du ikke får samme følelsen av å se på et bilde på en skjerm, som du gjør av å se det fysisk hengende på en vegg i hjemmet ditt eller å bla i et fotoalbum. I tillegg vet vi at det er bra for både selvbildet og selvtilliten til barna å se bilder av seg selv når de vokser opp (tja…er det ikke sånn for oss voksne også, egentlig? ;-D) Derfor er det inkludert et printgavekort på alle bildepakkene. Under her finner du noen av produktene du kan velge mellom.

Eksempler på fotobøker

ALBUM

Det populære Saga-albumet er en sikker vinner når du ønsker å samle flere bilder på ett sted. Ikke bare ser det pent ut, men det er også et yndet produkt for både store og små å samles rundt, for å minnes og mimre. (Pris 12/24 sider)

20×20 cm kr 4200/5800

20×25 cm kr 5600/7200

30×30 cm kr 7800/9600

Eksempler på fotobøker

VEGGBILDER

Bilder i ramme er en tradisjonell, klassisk og flott måte å vise frem bildene på. Du kan velge om du vil ha med eller uten glass (uten glass er behandlet/laminert og har svært god holdbarhet)

20×25 cm kr 3200

30×40 cm kr 4400

40×50 cm kr 5200

50×70 cm kr 7200

Eksempler på fotobøker

BILDEBLOKK

En bildeblokk er et moderne og populært produkt med kantlister i forskjellige farger. Du kan enten kjøpe enkeltstående bildeblokker eller sette de sammen i gitte mønstre.

20×20 cm kr 2000

20×30 cm kr 2200

30×40 cm kr 3200

40×50 cm kr 4400

50×70 cm kr 7400

 

Bilde i glass og ramme som henger i stue

FORSTØRRELSER – FOTOPAPIR/LAMINAT

Vanlige forstørrelser for deg som allerede har glass og ramme eller bare vil gi en print i gave. (Pris fotopapir/laminat)

10×15 cm kr 100

15×20 cm kr 330

20×25 cm kr 390

30×30 cm kr 750/1150

30×40 cm kr 990/1250

50×60 cm kr IT/2450

50×70 cm kr IT/2800

(IT = ikke tilgjengelig)