fbpx

Er du 80% eller 20%?

6. okt 24 | Bedrift, Fotobloggen, Nyheter | 0 kommentarer

De fleste har en «god side», en side av ansiktet de foretrekker foran den andre, men for mange er valget mer eller mindre ubevisst. Usikkerheten over dette er nok en grunn til at vi kan føle oss usikre foran kamera, så la oss gjøre noe med det!

Jeg leste en gang at ca 80% av befolkningen foretrekker sin venstre side, og så langt kan jeg bekrefte at det stemmer også ut ifra min erfaring. En annen indikator er hvilken side man har hårskillet på, og selv med kort hår vil siden vi har skillet, oppleves som mer åpen og innbydende.

Har du midtskill? Da kan det være at du kan fremheve begge sidene…med mindre du bare følger midtskilltrenden som har vært en stund. Da ville jeg ha tatt en dobbelsjekk 😉 

Studér deg selv

Jeg anbefaler deg å ta en runde foran speilet hjemme, kanskje mens du pusser tennene eller ordner håret. Ja, det kan oppleves som kleint og selvopptatt, men la oss si at dette er jobben din nå. Din oppgave er å sørge for at du blir mer komfortabel foran kamera, så du våger å være mer synlig. Så bare gjør det.

Vri hodet litt til venstre, litt til høyre, og legg merke til hvordan ansiktet ditt ser ut fra ulike vinkler. Du vil nok synes at en av sidene gir et litt mer flatterende inntrykk, og bruk gjerne litt tid på å finne ut av hvorfor. 

Det kan være en forskjell på om du smiler eller ikke fra hver side. Øv litt på å smile både bredt og mer subtilt mens du vrir deg foran speilet. Ta noen selfier for å se forskjellen tydeligere.

Mine beste tips:

  • Hvis du ikke helt greier å bestemme deg, kan du spørre en god venn eller fotografen! De legger kanskje merke til noe du ikke har tenkt på og kan gi deg verdifull innsikt i hva de observerer
  • Har du en sveis som du elsker å vise frem fra en bestemt vinkel? La den siden vende mot kameraet! Det kan være en enkel måte å fremheve det du liker best.
  • Husk at det ikke bare er ansiktet som har vinkler – hele kroppen har det! Vri hofta, plasser vekten på ett ben, og se hvordan posisjonen endrer seg. Test det foran speilet eller neste gang du står foran kamera, og du vil raskt finne ut hvilke stillinger som får deg til å føle deg på ditt beste.

Å jobbe med vinkler handler om å kjenne seg selv, men også ha det litt gøy med prosessen. Husk at disse tipsene bare er noen tips, tips som kan hjelpe deg til å føle deg litt mer selvsikker foran kamera.

Og selv om du nå oppdager at du har en side du foretrekker foran den andre, så våg å variere. Dersom bildene alltid viser deg fra den samme vinkelen, vil det også etterhvert oppleves som stivt og unaturlig.

Det skal ikke føles som et perfekt portrett, men mer som et levende øyeblikk der du viser hvem du er på en naturlig måte. Og det er nettopp da du ser best ut!

Å finne din favorittside kan være en liten gamechanger foran kamera! Del gjerne dine beste triks eller morsomme erfaringer i kommentarfeltet – jeg vil gjerne høre om dine «vinkel-øyeblikk»! 

Likte du det du leste? Registrer deg på mitt nyhetsbrev og vær blant de første som mottar flere betraktninger rundt synlighet, oppdateringer, kampanjer og annen moro som skjer!

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.