fbpx

ETT ÅR

– en fantastisk feiring

?

Fra de første, vaklende skrittene, til de uforutsigbare øyeblikkene med latter og tårer, er hver dag er en ny opplevelse som får hjertet ditt til å smile.

At du aldri vet hva som venter rundt neste hjørne med en ettåring i huset har du fått kjenne på allerede. Det kan være alt fra uventede matkriger til å oppdage nye og rare måter å leke på. Og når du minst venter det, kan du plutselig bli overøst med kjærlighet i form av våte kyss og klamme omfavnelser. Det er en berg- og dalbane vi aldri vil være foruten.

Men midt i alt dette er det viktig å huske på å bevare disse øyeblikkene. Å fange den uhemmede gleden i et smil, den konsentrerte innsatsen i et spill eller hvor skjønne de er når de sovner etter en lang dag. Bilder har en måte å fange disse øyeblikkene på en måte som ord aldri kan.

Nærbilde av øyevippene på en 1åring
Jente på litt over 1 år sitter på gulvet i finkjole og med kamera i hendene

Ettårsfotografering - en viktig milepæl

Så selv om det kan virke som kaos til tider, er det verdt å ta seg tid til å fange disse øyeblikkene. For når du ser tilbake på bildene, vil du ikke bare huske det travle hverdagslivet med en ettåring, men du vil også bli minnet om hvor spesiell og verdifull denne tiden virkelig var.

I en verden hvor kravene kommer fra alle kanter, er det lett å bli fanget opp i å prøve å levere på alle fronter. Mellom jobb, familieliv og alt annet som fyller dagene våre, kan det være utfordrende å huske på å dokumentere de små, men likevel betydningsfulle øyeblikkene. Vi blir så opptatt av å være til stede over alt at vi glemmer å fange de små øyeblikkene med kamera. Men her kommer en liten hemmelighet: Du trenger ikke å gjøre alt selv. Det er helt greit å overlate jobben med å fange disse spesielle øyeblikkene til andre, så du kan slappe av og nyte øyeblikkene med familien din, vel vitende om at minnene blir bevart på en vakker og varig måte.

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Hvor lenge varer fotograferingen?

Beregn ca en time i studio fordelt på fotografering, kles- og bleieskift og spisepauser dersom det er behov. Jeg anbefaler at dere alle har fått i dere litt mat før dere kommer, da er blodsukkeret stabilt og alt blir så mye morsommere da 😉 

Hva slags klær bør vi ha på oss?

Det kommer litt an på hva slags stil dere ønsker på fotograferingen, men jeg anbefaler å holde fargevalgt nøytralt og ensfarget. Den minimalistiske stilen sørger for at babyen kommer godt frem i bildene, og siden det ikke er noe annet som stjeler oppmerksomheten, går blikket automatisk til det viktigste; nemlig lille gull. 

Hvor mange bilder får vi?

Bildene kommer utenom selve fotograferingen fordi behovet og ønsket for bilder og produkter varierer veldig. Uansett hva dere ønsker, vil jeg alltid ta et godt utvalg med bilder slik at dere kan velge deres absolutte favoritter. 

Kan vi ta med rekvisitter eller kjæledyr?

Absolutt! Rekvisitter og kjæledyr kan gi en fin personlig touch til bildene. Bare sørg for at kjæledyrene er godt trente og at rekvisittene passer til temaet. Har dere noen antrekk, et pledd eller annet som betyr mye for dere, kan dere ta med disse også, så sørger vi for at den lille blir foreviget også med disse elementene.

Er det mulig å endre tidspunktet for fotograferingen?

Livet skjer, og sykdom er dessverre en heftig del av hverdagen til småttisene og dere foreldre. Jeg ønsker derfor å være så fleksibel som overhode mulig, så hvis noen av dere ikke føler dere helt i superduperform, tilpasser vi kalenderen så godt det lar seg gjøre. Det er bedre at vi sørger for at spesielt fotomodellen er fri for snott, feber og alt det der, for det er det siste du vil bli minnet på om når du skal se bildene resten av livet 😉 Det samme gjelder dersom de faller og slår seg og for eksempel får skrubbsår og kule i hodet (!)

Hva gjør vi dersom minsten ikke er samarbeidsvillig?

I likhet med oss voksne er det ikke alltid at de minste ønsker å bli fotografert. Jeg har likevel lagt merke til at det er noen ting som fungerer helt gull når vi skal forberede både oss selv og minsten til fotograferingen.

1. Pakk tingene kvelden i forveien (inkl. leker, snacks, bleier osv)

2. Senk skuldrene og forsøk å ikke stresse når du skal gjøre klart til å dra hjemmefra. Vi mennesker (både store og små) plukker opp stemningen til andre, og når vi styrer og kaver, gjør de minste også det. Pust med magen, forsøk å holde roen, og hvis det betyr at du blir noen minutter for sen til fotograferingen, så er det helt ok. Heller det, enn at dere heseblesende løper som noen gale for å rekke det på tiden (vi må bare innse at det ikke er vi voksne som styrer tiden lenger ;-D) 

3. Ikke bekymre deg for at minsten ikke skal «oppføre» seg. Når alt er nytt er det naturlig at de er skeptiske, både til meg og det vi skal gjøre. Jeg bruker derfor alltid litt tid til å prate med dere, lar minsten få falle til ro, utforske nysgjerrigheten og bli trygg på at dette er et ok sted å være. Utover det skal vi ha det gøy og lage god stemning, og det skjer alltid når de får være seg selv.

Hvordan får vi sett bildene?

2-3 uker etter fotograferingen får dere tilsendt link til et slideshow (video) med utvalget av bilder. Denne videoen er tilgjengelig i 48 timer etter at du har registrert deg, og linken kan deles med alle dine nære og kjære i løpet av den tiden. Når du har bestemt deg for hvor mange bilder du ønsker å kjøpe, velger du bildepakken, og alle de digitale filene blir tilgjengelig for utvalg. Har du valgt pakken med 5 eller 10 bilder er det det antalle som er tilgjengelig for nedlasting, mens den største pakken gir deg tilgang til alle bildene i galleriet. Bildene leveres i høyoppløselig format, og alle pakkene inkluderer printgavekort som kan benyttes når du kjøper fysiske produkter i tillegg.

Hvordan betaler vi?

Faktura for selve fotograferingen sendes samme dag som shooten. Betalingen for bildene gjøres samtidig som dere velger ønsket bildepakke og eventuelle produkter.

FOTOGRAFERING

FULLT FOKUS
1 time fotografering kr 1690,-

KORT OG GODT
30 min. fotografering kr 990,-

(gjelder ikke nyfødt)

NY I VERDEN
Nyfødtfotografering inntil 2 timer kr 2390,-
(inkluderer gratis 6-månedersfotografering)

(gjelder kun fotografering i studio. Produkter og filer kommer i tillegg)

DIGITALE BILDEFILER

5 bilder kr 4000,-
10 bilder kr 6000,-
Alle bildene kr 9000,- 
(inkl. slideshow)

for printprodukter (album, lerret, forstørrelser osv, se under), klikk her

Er du klar for en opplevelse i studio?

BABYFOTOGRAFERING

1) La oss ta en prat

Når forespørselen din er registrert, slår jeg på tråden for en kort prat om hva du ser for deg og hva du ønsker i forbindelse med fotograferingen. 

Du finner ledige tidspunkter for portrettfotografering på bookingsiden.

2) Forberedelser

Så snart bookingen din er bekreftet, får du tilsendt kontrakt på det vi har blitt enige om, samt link til en pdf som forteller deg alt du trenger å tenke på. Enten det er du som skal fotograferes alene eller sammen med stort og smått, er det alltid trygt å ha en oversikt over hva du skal ta med av antrekk, rekvisitter, fargevalg osv.

3) Visning med digitalt galleri

2-3 uker etter fotograferingen får du tilsendt et digitalt galleri med et slideshow som viser de beste bildene. Denne visningen er tilgjengelig i 48 timer etter at du har logget deg inn første gang, og det anbefales at du velger en av pakkeløsningene i løpet av den tiden. Når du har valgt ønsket pakke tas du direkte til nettbutikken. Når kjøpet er registrert, åpner galleriet seg og du kan laste ned antall bilder i henhold til pakken du har valgt.

4) Bestilling av produkter

Få ting er så verdifullt og vakkert som bilder på veggen og i album av det kjæreste du har. Alle pakkeløsningene inneholder digitale bildefiler i høyoppløselig format, men jeg anbefaler på det sterkeste å også investere i gode, varige og flotte kvalitetsprodukter. Jeg er mer enn gjerne behjelpelig med å velge ut produkter som bidrar til å skape et varmt, kjærlig og personlig preg i hjemmet ditt

Registrer deg på mailinglisten
og vær blant de første som får informasjon om nyheter, kampanjer og annen moro!

Les om personvernserklæringen her. Du kan til enhver tid melde deg av nyhetsbrevet ved å klikke linken nederst i hvert nyhetsbrev.

Babyfotograf Arendal

I mitt studio i Arendal tilbyr jeg en trygg og varm fotografering, der jeg fanger opp de unike detaljene og de søte uttrykkene til din lille stjerne, og du får verdifulle minner for all tid.

Baby på 6 måneder ikledd snekkerbukse i cordfløyen, ligger på rygg, holder fast i beina og ser ut i rommet
Baby på 6 måneder spiser på tærne og ser rett i kamera
Baby på 6 måneder ligger på ryggen, holder seg fast i tærne og ser rett i kamera
Baby på 6 måneder ligger på rygg, utsnitt av bilde viser ene øyet og hånden til babyen
Baby på 7 måneder ligger på magen og smiler mot kamera
Nærbilde av øyenvippene til en baby
Baby på 7 måneder ligger på rygg og ser rett i kamera med et forbauset uttrykk