fbpx

Dette er hva jeg har observert; vi er villige til å bruke mye penger på en kaffe latte, en deilig og fluffy sommerkjole eller den siste motedingsen, men når det kommer til vår egen fremtidige karriere, blir vi ofte litt gnien. Hvorfor? (og nei, jeg er ikke ute etter å ta fra deg hverdagens eneste lyspunkt eller gi deg dårlig samvittighet for hverdagsgledene dine ;-D)

Enten vi skal søke jobb eller prøver hardt å lande en ny avtale med en potensiell kunde, så spiller førsteinntrykket en stor rolle. Profilbildet ditt fungerer som ditt digitale visittkort; det er ofte det første «møtet» andre mennesker har med deg, og det kan være avgjørende for om du vil lykkes eller ei. Et dårlig profilbilde kan sende signaler om manglende interesse, mangel på profesjonalitet eller til og med at du ikke tar deg selv seriøst. Og i motsatt ende av skalaen kan du, med det riktige profilbildet, formidle engasjement, tillit, trygghet og profesjonalitet – og det helt uten at kunden har møtt deg. Vil ikke du si at sistnevnte er den eneste riktige løsningen?

Mye av det vi bruker penger på er ting vi ikke ville ha vært foruten, og det føles himla godt å ha minner å glede seg over i etterkant, uansett hvor kortvarige de har vært. Det være seg kino, kafe-besøk med venner, en god bok eller en etterlengtet utenlandsreise. På samme måte kan et godt profilbilde også gi deg glede og minner for livet, med en ekstra fordel; det kan åpne veien til en karriere eller hjelpe deg med å sikre salg og suksess i virksomheten din.

«Men Mona, det er jo bare et bilde det er snakk om, det er jo jobben jeg gjør som er det viktigste.»

Joda… jobben du gjør er viktig, men sørg for å gi deg selv det beste utgangspunktet til at nettopp DU gjør et helhetlig og godt inntrykk og blir lagt merke til, enten det er til drømmejobben eller en potensiell kunde som er ute etter dine varer og tjenester. 

Et godt profilbilde er en investering i deg selv, og det kan være en avgjørende faktor for å nå dine mål. Ikke overlat det til tilfeldighetene.