fbpx
Portrett av en tankefull kvinne kledd i hvitt.

Sammenligner du ditt verste med andres beste?

14. mai 24 | Fotobloggen, Privat | 0 kommentarer

Vi har alle vært der, ikke sant? Du blar gjennom sosiale medier, ser på folk rundt deg eller kanskje du kikker gjennom et magasin med bilder av vakre og suksessfulle mennesker . Overalt ser du folk som ser ut til å ha det perfekte livet, og her står du og føler deg ganske smågrå i sammenligning. Det er lett å gå i den fella hvor du måler ditt verste mot andres beste, som ofte bare er et glansbilde. 

Å sammenligne seg selv med andre er som å være med i et kappløp uten målstrek. Du vet aldri helt hva det har kostet de andre å komme dit de er. Hvor mye arbeid, fokus og dedikasjon som ligger bak de flotte bildene og de tilsynelatende perfekte livene. Det er ikke bare urettferdig mot deg selv, men det er heller ikke særlig produktivt.

Vi får ofte høre at du bare skal sammenligne deg med deg selv, og det høres ut som en klisjé, men det har sine gode poenger. Det setter fokus på din egen reise og din egen utvikling. Spør deg selv: Hva er alternativet? At du stadig føler deg utilstrekkelig? Det er jo ikke et særlig hyggelig liv å leve.

Jeg har en fetter (vel, et stykke ut i slekta, men like fullt i familien!) som jobber som skuespiller og modell i Los Angeles. I godt voksen alder fant han ut at dette var drømmen hans. Og han gikk for det. Han jobbet knallhardt, han bygget nettverk, han oppsøkte «de rette plassene», og ga alt. Og han elsker det nye livet sitt! Da jeg snakket med han en stund etter at han etablerte seg «der borte», spurte jeg om hva som overrasket han mest. Han svarte momentant: hvor enormt mye jobb, øving og terping som måtte til for å bli god til det. Modellspirene brukte helt hinsides med timer for å øve på vinkler, gange, posering fra topp til tå, mikrobevegelser og mikrouttrykk. Hvordan få frem tilstedeværelse når man konsentrerer seg som en gal for å få ting til å bli riktig.

Poenget mitt er ganske enkelt: de aller fleste som får ting til å se lett ut, har øvd MASSE for å få det til å se naturlig ut. Og vi – vel, vi sier ofte: det er så lett for de, for de er jo så flotte. De er så slanke. De er så vakre. De er så utadvendte. (Sett inn hvilken som helst verdi eller egenskap som du selv ønsker deg).

Hva vil skje hvis……

Så hva med et lite eksperiment? Hva vil skje hvis du de neste 30 dagene prøver å gjøre noen små endringer? Kanskje bestemmer du deg for å gi litt blaffen i hva alle andre gjør og heller fokusere på hva som gjør deg glad? Sett deg selv små, oppnåelige mål som du kan jobbe mot. Se litt nærmere på hva du faktisk får til, og gi deg selv en klapp på skulderen for det. Og hvis du har noen spesielle ambisjoner eller ønsker, hva trenger du å tilegne deg, eller gjøre, for å skape det du så inderlig ønsker deg? Er det noe som er mulig å gjennomføre, akkurat her og nå? Legg merke til hvilke tanker som melder seg når du tillater deg å tenke litt større for deg selv. Er dialogen du har med deg selv en som bygger deg opp, eller en som hele tiden forteller deg at du ikke er god nok? Vi har snakket så dårlig til oss selv så lenge at det ofte er en automatisk tanke. Da trenger vi nye tanker som kan erstatte disse. Det er enkelt, men ikke lett.

30 dager. Gi deg selv 30 dager. Det krever ikke mye, bare litt bevisstgjøring og vilje til å tenke litt annerledes. Og skulle du mot formodning finne ut at dette ikke var noe for deg, så kan du alltids gå tilbake til slik det var. Men hold ut i 30 dager.

Gi det et forsøk, og se hva som skjer. Du har kanskje mer å vinne enn du tror. Og hvem vet, kanskje oppdager du at det å være litt mer til stede i ditt eget liv er akkurat det skiftet du trengte for å føle deg bedre. Det er verdt et forsøk, ikke sant?

Har du kjent på dette selv? At du sammenligner deg med andre og føler at du liksom aldri måler opp? Du er ikke alene. Jeg vil gjerne høre din historie. Del dine erfaringer i kommentarfeltet under eller på våre sosiale medier. Kanskje du har prøvd noe som fungerte for deg, eller kanskje du sliter med å bryte ut av sammenligningssyklusen. La oss snakke om det!

Dine opplevelser kan være til stor hjelp for andre som føler det samme, og det er både ok og viktig å dele med hverandre. Ser frem til å høre fra deg!

Kvinne i 40-årene, kledd i hvit sommerkjole med blomster på, stirrer uredd og direkte inn i kamera

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.